Social Icons

Pages

24 Haziran 2013 Pazartesi

Karahallı İlçe Tanıtımı 2

karahallı harita  Ancak Halk arasındaki Yaygın BİR kanıya edat Karahallı'yı, Karahalil adında BİR aşiret reisi kurmuştur. Bundan 700 Yıl kez Karahalil adındaki kişi, Garip Hasan, Deli Hıdır, Kara Bedir adındaki kişilerle çeşitli köylere yerleşmişlerdir. Karahalil 'yerleştiği Koyun adi Karahallı,

 

 Garip Hasan adındaki kişinin yerleştiği Koyun adi Karbasan, Karabedir adındaki kişinin yerleştiği Koyun adi Bedirler, Deli Hıdır adındaki kişinin yerleştiği Koyun adi da Zaman içerisinde Delihıdırlı olarak değişikliğe uğramıştır içinde.

   
Karahallı 1907 yılına kadar köy olarak sürdürmüş, 1908 yılında nahiye olmuştur varlığını. Uşak 1953 yılında Kütahya 'dan ayrılarak İl statüsüne kavuşunca Karahallı da İlçe olmuştur. 28 Ağustos 1920 de Yunan işgaline uğramış olan İlçemiz, düşman işgalinden kurtarılmıştır 2 Eylül 1922 de.
   
  Karahallı'nın Tarihi değerleri arasında yer alan Clandras Köprüsü M.Ö. 600'lü yıllarda yapılmıştır. Tarihi ipek yolunun vazgeçilmez BİR köprüsü olan Clandras Köprüsü durmaktadır Araya geldi günkü görkemiyle Hala ayakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız