Social Icons

Pages

19 Haziran 2013 Çarşamba

Eşme İlçe Tanıtımı 12

Yörede hayvancılık, çiftçinin önemli gelir kaynaklarındandır. İlçede tarım ve hayvancılık birbirini destekler özelliktedir, son yıllarda hayvancılık faaliyetlerinde önemli gelişmeler sağlanmıştır. Özellikle büyük baş hayvancılıkta, ahır hayvancılığına, doğru geçiş dikkati çekmektedir. Aynı durum kümes hayvancılığında da görülmektedir. Modern kümeslerde, kafes sistemi ile ticari amaçlı, yumurta ve et tavukçuluğu giderek yaygınlaşmaktadır. 
 galeri0261 
  İlçe merkez ve köylerinde yoğun olarak özellikle kış aylarında kilim dokumacılığı yapılmakta idi, Ancak son yıllarda Kilimcilik sektöründe meydana gelen kriz nedeniyle daha önce 100.000 M2 civarında yıllık kilim üretimi 20.000 M2 ye kadar düşmüştür. Uzak doğudan gelen el dokuma kilimlerin ülkemize daha ucuz maliyetle ithal edilmesi ve yerli kilimlerin bu ürünlerle rekabet edememesi bu sektörün yok alma noktasına gelmesine neden olmuştur. 
galeri0249  
1994 yılından beri ilçemiz uluslar arası kilim festivali yapılmakta ve böylece eşme kilimleri büyük ölçüde tanıtılması sağlanmış bulunmaktadır. İlçede iş imkanı bakımından devlet daireleri ve serbest ticarethaneler dışında tarım işçiliği bulunmaktadır. 
 galeri0264  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız